Kirurginen poisto.

Luomen poistaminen kirurgisesti tehdään yleensä nopeuden takia. Voit poistaa luomen kirurgisesti dermatologilla, vaikka yleensä tämä operaatio tehdään plastiikkakirurgilla. On monenlaisia tapoja poistaa luomi kirurgisesti. Luomi voidaan esimerkiksi poistaa pistosbiopsialla, joka on sylinterityyppinen laite, joka poistaa luomen ja jättää sileän, pyöreän, valkoisen arven.

Luomen kirurginen poisto on vain yksi tapa. Toinen tapa on laser. Kolmas on luonnolliset hoitokeinot. Jos luomi ei ole vaarallinen ja se on tyypillinen, niin poisto tapahtuu usein laserilla tai kotihoidoilla.

Jos luomi on alueella, joka ei ole huomattavissa, kannattaa valita pistosbiopsia. Tämä on helppoa ja lähes kivutonta. Aikaa tämä vie 10 minuuttia ja on halvempi kuin laser. Luomi voidaan myös poistaa leikkaamalla. Tällöin lääkäri puuduttaa kohdan ja leikkaa veitsellä luomen.

Jos luomi on naamassa ja uhkaa elämäntyyliäsi, aiheuttaen epämukavuutta, sinun pitäisi valita laserilla poistaminen. Tämä maksaa yleensä enemmän. Laser jättää myös pienemmän arven, jos ollenkaan.

Monet ihmiset syntyvät luomien kanssa, jotka ovat huomattavilla alueilla. Lähes jokaisella on luomia. Useimmat niistä ovat harmittomia, mutta kun tulemme vanhemmiksi, meidän pitäisi tarkkailla muutoksia luomissa.