Luomi pois laserilla?

Luomen poistaminen laserilla on nykypäivänä suosittu menetelmä. Laserilla luomen poistattaminen kannattaa, jos luomi ei ole vaarallinen ja päätarkoitus on kosmeettinen.

Monilla ihmisillä on luomia muualla kuin kasvoissa. Ne ovat erilaisia kuin luomet kasvoissa, yleensä isompia, tummempia ja ne voivat myös olla rujoja. Näiden poistoon suositellaan kirurgista poistotapaa. Laserilla poistaminen on paras tapa niille, joilla on elämää haittaavia luomia naamassa. Monet ovat syntyneet näiden luomien kanssa. Vanhemmat usein valitsevat tämän tavan lapsillensa, joilla on luomia naamassa. Vuosia sitten ei voinut tehdä paljoa mitään lapsille, joilla näitä oli. Heidän täytyi elää niiden kanssa, koska kirurginen poisto aiheuttaa arven.

Laserleikkaus toimii paremmin kasvoihin, kuin leikkaus, koska se ei jätä yleensä arpea. Tosin se vie enemmän aikaa kuin leikkaus. Ainoa tilanne, missä sitä ei voi käyttää on, jos luomessa on epäilty olevan syöpä. Tällöin se tutkitaan tarkemmin. Tärkeintä on kuitenkin tajuta, että useimmat tyypilliset luomet eivät ole syöpiä. Kuitenkin lääkärit haluavat olla varmoja.

Laserilla luomen poistaminen on erittäin turvallista ja se voidaan suorittaa dermatologilla tai plastiikkakirurgilla. Riippuen luomen koosta, poistaminen voi viedä muutaman kerran, ennen kuin luomi on kokonaan poissa. Myös paraneminen voi viedä vähän aikaa. Tämän jälkeen näytät siltä, kuin luomea ei olisi ollutkaan!